-->

Откажани перформансите на отворено од Биеналето

Откажани се сите перформанси што денеска требаше да се одржат на отворено во рамки на Биеналето на млади уметници од Европа и Медитеранот, поради несреќата што вчера се случи во Охридското Езеро.

Перформансите се одложени за наредните денови поради тоа што денеска е Ден на жалост, заради трагично загинатите 15 туристи од Бугарија кои вчера се удавија во Охридското Езеро.

Организаторите на Биеналето во Скопје соопштија дека сите настани во затворен простор ќе се одржат според предвидената програма.


                                                                                              [ 06-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com