-->

Фармер пронашол јајце во јајце

Фармер од Велика Британија зготвил јајце за појадок и токму кога се припремил за јадење, и го отворил, го дочекало изненадување. Во свареното јајце пронашол уште едно јајце.

- Се занимавам со одгледување на кокошки цел живот, и вакво нешто никогаш во животот не сум видел и не сум ни чул, изјавил за британските медиуми 40 – годишниот Џеф Тејлор. Тој додал дека досега има видено јајца со по две жолчки, но ова за него претставува вистинско чудо.

- Преку интернет дознавме дека вакво нешто последен пат е забележано во далечната Јапонија, истакнал Тејлор.

Даглас Расел од британскиот Природно Историски Музеј изјавил за магазинот The New Scientist дек во својата кариера како куратор на музејот наишол на многу чудни примероци на јајца.

- Дупли јајца се поретки од оние со по две жолчки, и никој всушност не знае како настануваат, и тие веќе стотици години, објаснил Расел.


                                                                                              [ 02-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com