-->

Пристигна Opera 10

Opera, веб прелистувачот од Норвешка, кој и покрај малиот удел на пазарот (околу два отсто глобално), секогаш донесува по некоја иновација, пристигна и до верзија 10.

Најважна новост во финалната верзија на Opera 10 е Opera Turbo, опција која го забрзува сурфањето на бавни интернет врски.

Кога оваа опција е вклучена, корисникот на веб страната се пренасочува на компримирана форма со серверот на Opera, кои ќе знаат да го ценат сите оние кои често се поврзуваат на интернет преку мобилен телефон или преку WiFi врска на слаб сигнал.

Меѓу другите новитети, тука е и новиот изглед на целиот веб прелистувач, подобрена брзина и стабилност, нова верзија на читачот на е-пошта Opera Mail, можност за персонализација Speed Dial (опции кои ви овозможуваат на брз пристап до одредени веб страници) и автоматско преземање за надградби.

Opera 10 може да ја преземете на официјалната страница.


                                                                                              [ 01-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com