-->

Незасладени сокови во борбата против дебелината

Сите оние кои се борат со дебелината знаат дека губење на вишокот на килограми е само половина од битката, многу е потешко да се одржува постигнатата тежина.

Сега во нова студија се вели дека во оваа битка од голема помош може да биде внесот на пијалоци без шеќер

Научниците го анализирале вкупниот внес на калории, белковини, масти, јагленохидрати и пијалоци меѓу 300 луѓе кои ослабеле. Резултатите покажале дека внесот на пијалоци кои се засладени со вештачки засладувачи, а не со рафиниран шеќер може да биде важна стратегија во одржување на постигнатата телесната тежина.

Иако студијата покажува дека незасладените пијалоци се добар метод за одржување на витката линија, тоа секако не е магично решение, истакнуваат нејзините автори додавајќи дека треба да се променат и некои други навики кои што довеле до насобирање на вишокот килограми.


                                                                                              [ 05-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com