-->

Девојче ја ставило баба си на аукција

Интернет страницата за онлајн аукција „eBay“ го повлече огласот на десет годишното девојче од Велика Британија, кое сакало да ја продаде својата баба.

Зои Пемблтон ја ставила својата 61-годишна баба на продажба, наведувајќи дека „повеќе не може да го поднесе нејзиното постојано приговарање, нејзините изливи на нежност и нејзината посветеност на решавањето крстозбори“.

Девојчето не назначило почетна цена, но и пристигнале 27 понуди, од кои највисоката изнесувала две илјади фунти, пред „eBay“ да го повлече огласот.

- Имаме строги правила кога станува збор за продавање луѓе, се наведува во соопштението на „eBay“, во кое се додава дека огласот не бил ставен со зла намера и оти бабата била запознаена со неговото постоење.


                                                                                              [ 01-10-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com