-->

Google Fast Flip

Веќе се навикнавме на тоа дека интернет гигантот Google постојано ги надополнува и унапредува своите сервиси и услуги, па затоа ни малку не сме изненадени на претставувањето на новиот начин на приказ на Google News.

Google во текот на вчерашниот ден на својот официјален блог ја објави веста за новиот експеримент на инжењерите од Google Labs. Google Fast Flip овозможува прегледување на веб содржини, извори на вести, на начин како што се прелистуваат класичните печатени магазини и весници.

Содржините кои Google ги прикажува под закрилата на Fast Flip се овозможени благодарение на соработката на речиси четириесет медиски куќи како New York Times, Newsweek, BBC и други.

Google ја претстави и мобилната верзија на Fast Flip, наменета за корисниците на iPhone или било кој смартфон кој подржува Android, посебно прилагодени за споменатите уреди.

fastflip.googlelabs.com


                                                                                              [ 15-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com