-->

Железниот мост во Велес догодина со нова пешачка патека

Новата пешачка патека на Железниот мост во Велес ќе ја гради велешкото градежно претпријатие „Делта Пром“ од Велес, чија понуда од 78.049 евра е избрана за најповолна на тендерот на општината.

Градоначалникот на Велес, Аце Коцевски на денешната прес-конференција информира дека општината добила услови за градба од Министерството за транспорт и врски и оти се чека одобрението за градба.

Раководниот тим на Македонски железници веќе дал согласност за поставување на конструкцијата на пешачка патека на Железниот мост преку кој сообраќа возот Велес - Кочани.

Патеката која ќе биде со бетонско - метална конструкција треба да почне да се гради во март годинава, а треба да биде готова идниот март.

 

Copyright © 2009 selotejp.com