-->

23 Април – светски ден на книгата и авторското право 2009 – УНЕСКО


Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје, организира програма по повод 23 Април, светскиот ден на книгата и авторското право.

Програма:
• Поздравна реч на г. Миле Бошески, директор на НУБ „Св. Климент Охридски“.
• Порака од г. Коичиро Мацура, генерален директор на УНЕСКО.
• Македонска порака упатена од м-р Елизабета Канческа- Милевска, Министер за култура во Владата на Р. Македонија.
• Пораките ќе ги пренесе актерката Билјана Белиќанец- Алексиќ.
• Изложба на ликовни дела од студенти од Факултетот за ликовни уметности и пишување мисли на темата „Книгата и нејзината иднина“.
• Презентација на дигитални библиотеки: Европска и Светска.
• Подарок книги од НУБ за библиотеката на затворот КПУ Скопје.
• НУБ традиционално подарува книга и цвет на љубителите на книгата.

 

Copyright © 2009 selotejp.com