-->

Apple работи на iPhone lite и MacBook Mini?!

Apple во соработка со Verizon подготвува два нови уреди кои се слични на iPhone, објави „BusinessWeek.

Прототиповите на овиее уреди веќе се готови, a станува збор за еден помал уред од iPhone кој ќе го носи името iPhone lite, додека другиот е наречен Мedia pad. Вториот уред треба да служи за слушање музика, прегледување фотографии, гледање филмови и правење на повици преки Wi-Fi. Веќе подолго време се зборува за извесен Apple netbook, односно мал лаптоп со екран осетлив на допир, можеби овој Мedia pad е токму тој компјутер.

Истовремено, на интернет форумите се појави и информација за MacBook Mini. Според некои токму овој компјутер ќе го користи 10-инчниот екран, за кој одамна се зборува дека Apple го има нарачано.

Од компанијата, засега не ги кометираат ваквите информации. Останува да почекаме дали Apple ќе излезе со некакви официјалните податоци или пак сето ова ќе остане само на шпекулации.

 

Copyright © 2009 selotejp.com