-->

Најдолгиот натпревар на светот

Фудбалерите на Бристол Академи и Лидс Беџерс го одиграа натпреварот кој би можел да се најде во Гинисовата книга на рекорди. Траеше дури 36 часа.Најдолгиот фудбалски натпревар траеше 36 часа и заврши со резултат од 284: 255.

Бристол Академи ги победи Лидс Беџерс во епскиот натпревар, со што е соборен претходниот рекорд од 33 часа. Секоја од екипите имаше по 18 играчи, од кои секој играч играше по отприлика 18 часа.

Натпреварот го документираа волонтери кои го снимаа и водеа записник, а целта беше да се соберат 10.000 фунти за Фондацијата против менингитис.

 

Copyright © 2009 selotejp.com