-->

Фластер штити од сонце

Шкотски тим на научници разви нов тип на фластер кој што ја менува бојата при предолго изложување на сонце и на тој начин го предупредува корисникот дека треба да се засолни.

Фластерот одговара на различни типови на кожа односно кај луѓето со посветла кожа истиот побрзо ја менува бојата бидејќи оваа кожа полесно гори. Овој невообичаен производ може да се користи и во комбинација со заштитни креми.

-Луѓето не знаат дека УВ зраците се непредвидливи односно дека кожата може отпосле да поцрвени. Оваа кожа е оштетена и може да предизвика сериозни последици, истакнува професорот Андреа Милс инаку водач на истражувањето.

Се претпоставува дека новиот производ ќе биде дизајниран во вид на нараквица и ќе биде достапен по ниска цена.

 

Copyright © 2009 selotejp.com