-->

Со летечки автомобил до помала гужва

На автопат во Холандија започнало тестирањето на првите летечки автомобили со цел да се намали градскиот сообраќаен метеж.


Идеата за летечки автомобил не е нова, но како да се чини дека во блиска иднина нема да се реализира.

На еден автопат во Холандија денес се извршило тестирање на летечки автомобил од типот на PAL-V. Станува збор за комбинација на автомобил, моторцикл и хеликоптер.

На автопат се однесува како автомобил, во кривини како моторцикл а во воздух како авион. Холандското министерство за сообраќај сака да истражи дали ова превозно средство ќе ги намали сообраќајните гужви.

 

Copyright © 2009 selotejp.com