-->

Roewe N1

На автомобилскиот саем во Шангај, кинескиот SAIC го покажа новиот модел на својот преименуван Roewe (поранешен Rover) - концептна лимузина со ознака N1.

Што се однесува барем до дизајнот, кинезите напредуваат брзо. Новиот автомобил од Roewe, N1, изгледа доволно добро за него да се загрее и европската публика, а не само кинеската.

Но, Кинезите се прилично сиромашни со детални информации за возилото. За сега, се знае дека не е најавена можна продажба и на други пазари освен домашниот.

 

Copyright © 2009 selotejp.com