-->

Возбуден мајмун нападнал жена и сакал да ја силува


Една Русинка, вработена во зоолошка градина била нападната од шимпанзо кое се обидело да ја силува.

Напаленото шимпанзо Отело нападнало една од вработените во зоолошката градина. Валетина Кирилова го хранела Отело со банани. Тој во еден момент ја гушнал со двете раце и ја повлекол во кафезот каде што се обидел да ја силува. Мајмунот толку силно ја држел за раце што и ги скршил коските на рацете. Од возбуденото шимпанзото ја спасиле колегите кои го слушнале нејзиното силно врескање. Валентина ја однеле во болница за да и стават гипс на двете раце, а покрај тоа и пружиле психолошка помош затоа што таа била во шок. Шимпанзото го изолирале за да го следат неговото однесување.

 

Copyright © 2009 selotejp.com