-->

Прва ТВ реклама од Google

Интернет џинот се одлучи за промоција на својот веб прелистувач да се послужи со класичен медиум. Американските тв куќи започнаа со прикажувањето на телевизиските реклами на Google.

Google отсекогаш се фалеше со тоа дека е еден од најпрепознатливите светски брендови кои за својата популарност може да му заблагодарат единствено на интернетот и на усното предание. Сега, во таборот на Google, се одлучија и за рекламирање на телевизија.

Во спомнатите тв реклами, Google Го промовира својот веб прелистувач Chrome кој откако беше претставен минатата година, успеа да зграби 1,4% од пазарот.

 

Copyright © 2009 selotejp.com