-->

Пристига Windows Vista SP2

Софтверскиот гигант Microsoft соопшти дека заврши со работата на вториот пакет на апдејти за Windows Vista и Server 2008. SP2 веќе е издаден за произведувачите на PC, а за јавноста по пат на автоматски апдејт ќе биде достапен кон крајот на овој квартал, односно кон почетокот на летото.

Service Pack 2 за Windows Vista ќе доаѓа со поддршка за снимање Blu-ray дискови и Bluetooth 2.1, подобрен Windows Search и поедноставно местење на Wi-Fi мрежата.

Со SP2 ќе дојдат и сите софтверски и безбедносни апдејти кои се издадени од последниот Service Pack, а за корисниците да можат да го инсталираат мора да имаат SP1. Вкупната големина на овој Service Pack се движи од 350MB па до 1,6GB.

 

Copyright © 2009 selotejp.com