-->

Направи си сопствен прелистувач

Mozilla започна интересна акција наречена Build Your Own Browser, нудејќи алатка со кој компаниите можат да си изработат сопствена прилагодена верзија на Firefox.

Кон крајот на месецов, Firefox ќе биде претставен во нова верзија со ознака 3.5, а паралелно со неговото претставување екипата на Mozilla организира и програма наречена Build Your Own Browser. Во неа можат да се вклучат компаниите кои сакаат да изработат прилагодена и брендирана верзија на Firefox, а која потоа ќе ја користат на цела низа корпоративни компјутери.

Низ технологијата наречена Personsas компаниите ќе можат да го прилагодат изгледот на Firefox со изгледот на корпоративните логотипови и бои, а во прелистувачот ќе можат да вградат и почетни страници по желба, како и линкови на страници релевантни за компанијата.

 

Copyright © 2009 selotejp.com