-->

Со измет од птици до поубаво лице

Веќе неколку столетија славејот ги маѓепсува Јапонците со својот прекрасен глас, а неговиот измет го разубавува лицето на Јапонките.

Изметот на славејот содржи природни ензими кои тајно се користат во козметичката индустрија. Овие состојки се особено популарни во Јапонија, каде се продаваат под името Uguisu No Fun. Јапонските убавици ја одржуваат својата порцеланска кожа со помош на креми произведени од измет, кој е најчесто е во прав, и кои се нанесуваат како маска за лице.


За оние похрабрите, рецептот за приготвување на домашна маска од измет е: пола лажичка Uguisu No Fun измешана со неколку капки врела вода. Смесата се нанесува на целото лице, освен на пределот околу очите. Маската се користи два пати во неделата во времетраење од 20 минути.

[ 29-06-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com