-->

GeForce GTX 285 за Mac

Сопствениците на Mac Pro можат да ги надградат своите компјутери со посилна графичка карта од линијата GeForce GTX 285. Картичката, производ на компанијата EVGA, претставува стандарден модел со 240 stream процесор со гигабајтна GDDR3 меморија со ефективен такт од 2.584 MHz.

Најголемата резолуција за дигитален излез изнесува 2560 x 1600 пиксели, а картичката е компатибилна со Mac Pro компјутерите со 1.066-мегахерцна DDR3 и 800-мегахерцна DDR2 FB-DIMM меморија и оперативен систем Mac OS X 10.5.7.

Секако, тука е поддршката за CUDA, PureVideo HD и сите останати технологии кои доаѓаат со оваа линија, а картичката својата целосна моќ треба да ја покаже со излагањето на Snow Leopard и поддршката за OpenCL. Цената на графичката карта изнесува 450 американски долари.

 

Copyright © 2009 selotejp.com