-->

Пристигна Safari 4

Интернет прелистувачот на Apple, Safari 4, конечно излезе од бета верзија и е достапен за преземање. За тие што не знаат, Safari 4 носи голем број на сигурносни надградби и опции во однос на претходната верзија.

Доколку ја користевте бета верзијата, веќе сте добро запознаени со подобрениот кориснички интерфејс, cover-flow прегледувањето на страниците што сте ги посетиле, како и значително прилагодениот изглед на самиот прелистувач со Windows.

Од Apple велат дека новиот Safari 4 е за четири пати побрз од неговите претходни изданија, како и дека е далеку побрз од конкурентските прелистувачи - што го прави убедливо најбрзиот интернет прелистувач во светот. Тоа што е интересно за веб-девелоперите е дека Safari 4 со себе носи и поддршка за нови веб страндарди - имплементација на HTML 5 и CSS 3, како и нов JavaScript енџин наречен Nitro.

Safari 4 можеш да го симнеш тука.

 

Copyright © 2009 selotejp.com