-->

Реклами на Месечината

Дејдид Кент Џонс дошол до идеја да изработува џиновски реклами на Месечината кои би се гледале од Земјата.

Една реклама би ве чинела околу 46.000 долари, а спрема замислата на Џонс, кој е основач на компанијата Moon Publicity, роботи ќе го изгравираат вашето лого во песокот на површината на Месечината кое ќе биде видливо од Земјата.

Секако дека тие цртежи ќе мора да бидат големи и по неколку илјади километри, но еден директор на Coca-Cola или McDonalds комотно би можел да се согласи на таа понуда. За таквите компании цената е права ситница. Дејдид Кент Џонс сега уште треба да размисли како да ги спушти роботите на Месечината и кога. Дотогаш, уживајте на Месечината.

Сподели                                                                                                                 [ 23-07-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com