-->

Колач од 2 милиони калории

Колач од ванила тежок 555 килограми влезе во Гинесовата книга на рекорди како најголем "колач за една личност" во светот.

За изработка на огромниот колач слаткарите потрошиле 800 јајца и по 90 килограми брашно и шеќер, а го печеле цели 12 часа. Рајан Абуд, сопственикот на компанијата gourmetgiftbaskets.com која го направила, проценува дека има околу два милиони калории.

Колачот, кој е осум пати поголем од оној кој досега го држеше истиот рекорд, претставен е на саемот за автомобили во Мичиген.Сподели                                                                                                                 [ 18-08-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com