-->

После една година го пронашол венчалниот прстен

Еден Новозеланѓанец е наречен Господар на прстените кога го пронашол венчалниот прстен после повеќе од една година откако му се слизнал од прстот и паднал на морското дно.

Прстенот бил изгубен 16 месеци во главниот град Велингтон, се додека некој Aleki Taumoepeau го отрил како сјае на морското дно. -Површината на прстенот едноставно блескаше, рече Taumoepeau.

Тој бил оженет само три месеци откако го изгубил венчалниот прстен.

Грубо го означил местото каде што потонал прстенот, но ниту по неколку обиди тој не успеал да го пронајде. Неговата сопруга посакала да купи нов прстен, но Taumoepeau бил упорен и ѝ ветил дека сигурно ќе го пронајде.


                                                                                              [ 21-08-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com