-->

Сите отпуштаат, Facebook вработува

Facebook до крајот на годината ќе го зголеми бројот на вработени за дури 50 посто, а со оглед на глобалната рецесија и вишокот на работна сила на пазарот, нема да биде проблем во одбирањето на работници.

- Никој друг не вработува, што нас, со оглед на вишокот на работна снага на пазарот, претставува одлична клима за одбирање на нови квалитетни инжењери за нашиот тим, изјави помеѓу останатото соосновачот и извршниот директор на Facebook Марк Зукерберг во својот разговор за Bloomberg.

Најпопуларната друштвена мрежа на светот моментално во својот тим има околу илјада вработени, а до крајот на оваа година таа бројка планираат да ја зголемат за околу 50 посто.

Како што наведува Bloomberg, Facebook сепак нешто побавно ја зголемува својата работна снага, доколку се спореди овој онлајн сервис со другите успешни компании. Google, на пример, до 2005, три години со ред го удвостручуваше бројот на работници.

Бројот на корисници на Facebook моментално се движи околу импресивни бројки од 250 милиони.


                                                                                              [ 24-08-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com