-->

Во Мармарис падна снег првпат по 22 години

Во турскиот туристички центар Мармарис падна снег за првпат по 22 години.

Температурата во градот е три степени Целзиусови, а дебелината на снегот е пет сантиметри, јавија турски медиуми.

Последен пат снег во Мармарис паѓал во февруари 1987 година.

Во Истанбул во изминатото деноноќие паѓаше снег додека во Источна и Југоисточна Анадолија поради снегот блокирани се стотици патишта.

 

Copyright © 2009 selotejp.com