-->

Android 2 e HTC Magic

Компанијата HTC на Mobile World конгресот во Барцелона го представи вториот официјален телефон кој работи на Arnold оперативнот систем на компанијата Google.

Апаратот под името Magic претставува "touchscreen" телефон,доста е тенок и поскладен од првиот G1 Android телефон.
Дистрибутер на новиот телефон со Arnold оперативниот систем, ќе биди компанијата Vodafone,а на пазарот во Велика Британија,Шпанија,Германија,Франциjа и Италија ќе се појави на пролет.
Телефонот поседува екран со големина 3,2 инча,камера од 3,2 мегапиксели со LED блиц,GPS, Wi-Fi,3G пристап на податоците,,секако и Android ореративниот систем вклучува и Gmail,Google Maps,Google Talk и You Tube.
Овој компактен телефон доста е поубав од предходниот,поседува виртуелна тастатура на која се пристапува преку екранот,а интерфејс е индентичен со оној кај G1 моделот.

 

Copyright © 2009 selotejp.com