-->

Нови 120 случаи заразени од заушки

Во текот на денешниот ден во Републичкиот завод за здравствена заштита пријавени се нови 120 случаи на заболени од заразни заушки.

И тоа најмногу од Скопје 50, Тетово 18, Штип 14, Прилеп, Куманово 6 и Радовиш 5, соопштуваат од РЗЗЗ.

Од вкупно заболените хоспитализирани се 5 лица – од тоа по две лица во Скопје и Прилеп и едно лице во Струмица.

Денеска допонително се вакцинирани 848 лица на возраст од 8-19 години.

 

Copyright © 2009 selotejp.com