-->

Промоција на регионална обука на полициски работници

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска денеска ќе го промовира почетокот на проектот за регионални обуки што во текот на оваа година ќе се одржува во Тренинг центарот во Идризово, со поддршка на американската Влада.

Регионалната полициска обука ќе биде насочена за обука на оперативните полициски работници од регионот.

Целта на проектот е стекнување нови знаења и вештини за постапување со поединци -сторители на кривични дела преку примена на тактики и методи на постапување кај современите форми на криминал и кривични дела по пат на размена на искуства, меѓусебно запознавање и остварување непосредни контакти преку разни форми на комуникација.

 

Copyright © 2009 selotejp.com