-->

Жените фудбалери во САД, ќе играат во мини здолништа

Американското професионално здружените на фудбалерите ја презентираше својата револуционерна идеја: во новата сезона нивните играчи во женски фудбал наместо кратки шорцеви, ќе имаат посебно дизајнирани мини здолништа, кои беа претставени на модна ревија во Њујорк.Машки љубители на женски фудбал во Америка, ги тријат рацете, затоа што изгледа дека наскоро жените би можеле на теренот да играат во мини здолништа. Имено, 14 WPS учествувале во вторникот на модната ревија на Пума, одржана на Менхетен, на моја се претставени мини здолништата во кои жените фудбалери ќе може да играат во новата сезона.

Секоја од натпреварувачките ќе може да избере помеѓу кратки шорцеви и мини здолништа, но прашањето е колку од ни ќе се одлучат за здолништата, затоа што за играње фудбал тие и не се претерано практични.

“Тоа е нешто сосема поинакво. Се надевам дека неколку играчи ќе ги носат.“- изјавила голманката St. Louisa Hope Solo.
 

Copyright © 2009 selotejp.com