-->

Полициска потера: ’Лудиот’коњ го уловиле во центарот на Париз

Никој не знае како полицискиот коњ успеал да побегне, и што толку многу го преплашило што не сакал да застане. Повеќе од половина километар се обидувале да го уловат, по центарот на Париз.Коњ, кој и припаѓа на француската Републиканска почесна гарда, се разбеснел вчера во Париз и предизвикал хаос во сообраќајот низ улиците на главниот град на Франција.

“Коњот Гарибалди прво го исфрли од себе јавачот, републикански гардист, а потоа почна избезумено да трча по улизите на Париз, долж реката Сена. Со своето однесување Гарибалди предизвика голем сообраќаен хаос“, се вели во агенциската вест.

 

Copyright © 2009 selotejp.com