-->

Напад на ромско семејство во Унгарија, мртви таткото и син

Свет, 24 февруари, (Нетпрес) - Таткото и пет годишниот негов син се мртви како последица на напад во сопствената куќа на ромско семејство во Унгарија, пренесуваат локалните медиуми.Исто така во нападот во куќата каде што живеело семејството тешко повредени се и две девојчина. Ова е последниот напад на ромско семејство во Унгарија после неколку претходи напади. Изминатата година убиени биле седум лица по националност Роми.


 

Copyright © 2009 selotejp.com