-->

Мадона најдобро платена во светот на музиката

Кралицата на поп музиката, Мадона, убедливо води на Billboard листата за музичари со најголема заработувачка.

Мадона само минатата година заработила 250 милиони долари благодарејќи на турнејата Sticky and Sweet, која следеше после албумот Hard Candy.

На второ место со дупло помала заработувачка од 157 милиони долари се најде Bon Jovi, а на трето, Bruce Springsteen со заработувачка од 156 милиони долари за 2008 година.

Billboard топ листата за најплатени музичари изгледа вака:

• 1. Madonna - 250 милиони
• 2. Bon Jovi - 157 милиони
• 3. Bruce Springsteen – 156 милиони
• 4. The Police - 109.97 милиони
• 5. Celine Dion - 99.17 милиони
• 6. Kenny Chesney – 90 милиони
• 7. Neil Diamond - 82 милиони
• 8. Rascal Flatts - 63 милиони
• 9. Jonas Brothers - 62 милиони
• 10. Coldplay - 62 милиони
• 11. The Eagles - 61 милиони
• 12. Lil Wayne - 57 милиони
• 13. AC/DC - 56 милиони
• 14. Michael Buble - 50 милиони
• 15. Miley Cyrus - 48.92 милиони
• 16. Taylor Swift - 45 милиони
• 17. Journey - 44,78 милиони
• 18. Billy Joel - 44.58 милиони
• 19. Mary J. Blige - 43 милиони
• 20. Kanye West - 42 милиони

 

Copyright © 2009 selotejp.com