-->

Колекција на добри стрипови

Повеќе... Дали сте знаеле дека стрипови имало во Кина во 11 век? Оттогаш, па досега стриповите еволуирале низ годините секогаш како рефлексија на политичките и социјалните прилики на времето и местото во кое настанале и во зависност на развојот на технологијата што довело до различни стилови. Тие се читани во дневните весници, како што кај нас е легендарниот Пецко, во посебни изданија (сите ги знаеме култните стрип серии кои излегуваа на овие простори), а во поново време и на интернет. Тука можете да погледнете 50 примери на добри стрипови од различни места во светот, како и линкови од места на кои можете да прочитате некои од нив.

 

Copyright © 2009 selotejp.com