-->

Текстуални команди во Firefox 3.2 верзијата

Додека се чека официјалното појавување на финалната верзија Firefox 3.1 веб пребарувачот

во Мozilla програмерите имаат во план да замислат односно да ја направат голема работа која ќе биде интегрисана во следната верзија на open source пребарувачот Firefox.
Две работи кои се во план за Firefox 3.2 верзијата се текстуалните команди и десктоп веб апликацијата.
Првата карактеристика која моментално е достапна преку Mozilla Labs Ubiquity проектор ќе овозможи корисниците да го контролираат веб пребарувачот користејќи го природниот јазик како команда интерфејс.
Додека другата карактеристика овозможува веб апликации и нејзино помрднување дирекно од десктопот.

 

Copyright © 2009 selotejp.com