-->

Google ja пушти "latitude"

Најголемиот светски пребарувач google ја лансираше „Google latitude„ , новата функција за локализација на особи при својата картографска услуга „Google maps„.

„Latitude„ достапен е во 27 земји овозможува геолокализација на особата благодарение на нивниот мобилен телефон но пред тоа потребно е да инсталираат одредена апликација која ја разви google.
Taa апликација може да се преземи од веб сајтот http://www.google.com/latitude на која првин се пристапува а потоа се остава бројот на мобилниот телефон за да се прими смс која ќе ја одобри инсталацијата.
Преку новата апликација корисникот може да локализира во реално време,особите кои го контактирале но и тој сам може да биде локализиран.
„Latitude„ е моментално достапен на многу апарати Блекбери,Симбијан„ и под оперативниот систем за мобилни телефони.
Набрзо ќе биде овозможено користење на тој систем на голем број на мобилни телефони.

 

Copyright © 2009 selotejp.com