-->

Windows 7 пристигнува порано?


Се појавиле некои индиции дека Микрософт, спротивно од својот обичај, веќе ја завршил новата верзија на нивниот оперативен систем Windows 7.

Луѓето кои внимателно ја следат нивната неслужбена верзија на Windows 7, односно бета која на пазарот се појавила неодамна, приметиле дека нивната верзија има ознака RC1, што би можело да значи дека станува збор за release candidate верзија.

Полниот назив на последната ISO слика на Windows 7 e 7048.winmain_win7rc1.090211-1625. Доколку навистина станува збор за RC1 верзија на новиот Windows, тоа значи дека верзијата се појавила два месеца пред планираното, а тоа пак значи дека Windows 7 за комерцијална употреба ќе се појави оваа година.

 

Copyright © 2009 selotejp.com