-->

Видео: Човекот со илјадници лица

Уметникот Џејмс Кун го заврши својот едногодишен проект, во кој секој ден во годината своето лице го боеше на различен начин, а сето тоа го забележа со интересна серија фотографии.

Овој уметник од Мичиген, како што вели за себе, хомосексуалец, трансвестит, поранешен нудист, роден христијанин и типичен 46-годишник, во текот на цела година го користеше само своето лице како уметнички медиум. Погледнете што излезе од сето тоа!


 

Copyright © 2009 selotejp.com