-->

Средба на претседателот на Собранието со поранешните спикери

Претседателот на Собранието Трајко Вељаноски денеска ќе оствари средба со претходните претседатели на македонскиот Парламент, Љубиша Георгиевски, Љупчо Јордановски, Никола Поповски, Саво Климовски, Тито Петковски и Стојан Андов.

На средбата, како што соопшти Собраниската служба за информирање, најголемо внимание ќе биде посветено на подготовките за донесување на Законот за Собрание на Република Македонија, а ќе се разгледаат и други актуелни прашања поврзани со работата на Парламентот.

 

Copyright © 2009 selotejp.com