-->

Џебен детектор на лаги

Црно им се пишува на оние кои се склони кон лажење. Имено, преносниот уред Spion Portable Lie Detector, користи технологија за мерење на тензијата во гласот, врз основа на која ги открива лажните искази на испитаникот.

Spion може да ги измери различните степени на варијација во гласот кои настануваат кога лицето од мирно ќе стане нервозно.

Уредот функционира и на дланка, но најдобро работи на прашања кои бараат „да“ и „не“одговори.

Spion Portable Lie Detector веќе е во продажба и чини 80 американски долари.

Не заборавате, на лагата и се кратки нозете.

 

Copyright © 2009 selotejp.com