-->

Мене сте ми исти

Вака вели семоќниот Google, па ги спои Џена Хејз и Јозеф Фрицл. За него е исто, иако за нас баш и не е. Но, кои сме ние во споредба со Google.

Доколку сеуште не сте се сретнале со Google Similar Images услугата, станува збор за експериментална услуга која пребарува слики не според името или клучните зборови, туку препознава сличности на самата слика.

Но, што го натера Google да ги поврзе овие две фотографии, едноставно не знаеме. Знаеме дека со една слика на Џена поврза 11 страни од Јозеф Фрицл со овде онде по некоја фотка од Џена или некоја слична девојка.

Тука.

 

Copyright © 2009 selotejp.com