-->

Одземена возачката на Микел


Не се фаќаат пијани во кола само обичните граѓани, тоа се случува и поназните фудбалери, последен пример е Микел.

Играчот за врска на Челзи и нигериската репрезентација Џон Оби Микел во текот на следните 15 месеци ке треба да моли за превоз, бидејќи му е одземена возачката дозвола за возење во пијана состојба.

Во рутинска контрола, полицијата го застанала возилото на Микел, а во неговата крв била измерена доза на алкохол двојно поголема од дозволената во Британија.

Заради тоа одземена му е возачката дозвола и треба да плати казна за судски трошоци од 1580 фунти.

 

Copyright © 2009 selotejp.com