-->

Зоолошка градина ’отпушта’ животни

За да ги намалат трошоците за дури 15 милиони долари, зоолошката градина во Бронкс, освен работници, ќе треба да отпушти и стотици животни, меѓу кои на списокот се најдоа елени, лилјаци, боцкави прасиња, лисици, антилопи...

Зоолошката градина во Бронкс, Њујорк, заради кусок на 15 милиони долари во пресметките е присилена да се ослободи од стотици животни.

Елени, лилјаци, боцкави прасиња, лисици, антилопи...се на списокот на стотиците животни кои веќе нема да ги забавуваат посетителите.

Намалувањето на трошоците ќе се одрази и на вработените, од кои исто така голем дел ќе останат без работа.

 

Copyright © 2009 selotejp.com