-->

Следете го ширењето на свинскиот грип во реално време со Google Maps


Моменталниот свински грип H1N1, кој со тек на времето се претвора во пандемија, сега можете да го следите неговото ширење во реално време со помош на Google Maps.

Во случај да не пратевте вести во последно време, во тек е пандемија. Вирусот наречен H1N1, кој се пренеси од свиња на човек, за прв пат се појави во Мексико (засега 103 мртви), и се шири со голема брзина благодарение на авионите.
Читањето на картата е едноставен. Со помош на глушецот движете се низ мапата. Розевите маркери се осомничени а виолетовите се потврдени случаи на грип.


Анонимен рече...

Kakva pandemija????Moze li najprvo dobro da se informirate kolkav procent treba naselenieto da zaboli za da se proglasi pandemija???Ili samo da se napise nesto bez vrska

 

Copyright © 2009 selotejp.com