-->

Интернет со брзина од 101 Mbps?!


Cablevision го продава досега најбрзиот интернет пакет во Америка: неверојатни 101 мегабита во секунда.

Пакетот вклучува 15 Mbps за upload, и чини само 100 долари во месецот. Вториот по ред најдобар интернет провајдер во Америка, Verizon FiOS, засега вклучува само 50Mbps за download, и 20 Mbps за upload.

Cablevision користи една нова технологија наречена DOSCIS 3.0, која што користи повеќе од капацитетот на една кабелска телевизија. Колку за споредба, јапонската компанија J:Com ја користи истата технологија понудувајќи интернет со брзина од 160 Mbps по цена од 62 долари

 

Copyright © 2009 selotejp.com