-->

Србија ќе добие 3 милијарди долари кредит од ММФ

Србија ќе добие заем од Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) во вредност од три милијарди евра, соопшти Танјуг.

Одлуката за заемот е потврдена од српскиот вицепремиер Божидар Ѓелиќ.

Се очекува заемот да се врачи на 11 мај 2009 година.

Со овој заем фондот ќе го означи стартот за доделување на Србија и на други финансиски ресурси за потребите на нејзината економија.

 

Copyright © 2009 selotejp.com