-->

Кејт Мос во крваво издание

Кога таман помисливме дека ги видовме сите лица на Кејт Мос, таа се појави на насловната страна на американскиот арт магазинот TAR во сосема неочекувано издание – на пола лице на Кејт и биле насликани мускулите.

Новото издание на магазинот ТAR надалеку привлекува со интригантната насловница – помалку застрашувачко, помалку восхитувачко дело на дизајнерот Дамиен Христ, кој го осмислил сето тоа.

Мускулите во силно црвена боја, разиграни во светли и потемни тонови, делуваат помалку ’крваво’ и колку и да се мислењата на читателите поделени, насловната страна е интересна, вистински погодок!

Ова мало уметничко дело можеби порачува дека под прекрасното лице на Кејт се крие она што се крие и во сите нас, но како и да е, насловната страна е за паметење.

 

Copyright © 2009 selotejp.com