-->

Во продажба се пуштени вегетаријански кондоми

После големиот успех кој го постигнаа во Велика Британија, на продажба ширум светот почнаа вегетаријанските кондоми.Кондомите кои не содржат адитив касеин кој е базиран на млако. Се распродадени во повеќето продавници за здрава исхрана и тренди бутиците во Лондон и на југоисток од Британија.

Шефовите на компанијата Fusion која ги произведува овие тренди кондоми тврди дека тие се прифатливи и за најригорозните вегетаријанци.

“Повеќето вегетаријанци и вегани не знаат дека во кондомите се наоѓа екстракт на млеко. Затоа нашата компанија сака да ги информира и да им дода до знаење дека на пазарот постои избор, дури и кога е во прашање сигурен секс. “ - вели инвенторот на вегетаријанскиот кондом, Shandip Shah.

 

Copyright © 2009 selotejp.com