-->

Најбизарните морски животни

 Еден американски блогер го објави својот избор на 10-те најбизарни морски животни. Иако на прв поглед некои би ги...

... нарекле чудовишта, додека други растенија, сепак секое од овие живописни битија и припаѓаат на богатата морска фауна.

Џиновска лигња

Лиснат морски змеј

Chlamydoselachus anguineus

Морска сончева риба

Axolotl, Ambystoma mexicanum

Лисната тропска риба

Исклучително ретката риба - грутка

Октопод Дамбо

 

Copyright © 2009 selotejp.com