-->

Условна казна за Мекларен

Екипата на Мекларен е условно казнета со забрана за учество на три трки од шампионатот на Формула-1 циклусот. Оваа казна ја одлучи автомобилската федерација на состанокот во Париз. Казната и изречена поради познатите случувања на квалификациите за големата награда на Малезија.

Меѓутоа, доколку екипата упати официјално извинување и ја признае вината дека пробала да го измами судијата на трката за Малезија, казната ќе стапи на сила само ако се повтори прекршокот.

 

Copyright © 2009 selotejp.com