-->

Паметна топка

Бразилскиот одбојкарски сојуз најави воведување на топка опремена со чип кој ќе го олесни донесувањето одлука дали топката излегла во аут. Бразил ќе ја тестира топката на националното првенство.

topka_0 by you.

Чипот ќе биде поврзан со видео систем кој на судијата опремен со џебен компјутер ќе му помогне да види дали топката ја поминала линијата на теренот или не.

Бразилскиот одбојкарски сојуз еднаш тестираше интелигентна топка во 2006, по што се откажа од неа бидејќи не се покажа како веродостојна.

 

Copyright © 2009 selotejp.com